Blog


Start Mosselseizoen 2016

De Zeeuwse mosselen zijn vanaf donderdag Juni 2016 weer verkrijgbaarbodemmosselenDZV

Dit jaar is de start van het mosselseizoen acht dagen eerder dan vorig jaar.
Dit komt door het warme weer van de afgelopen periode,
waardoor er veel voedsel in het water zit.

 

Start haringseizoen 2016

Vanaf Dinsdag 14 juni zij de hollandse nieuwe verkrijgbaar bij De Zeeuwse vishandel

Officiële start haringseizoen 2016 woensdag 15 juni.Haring

Vanaf Dinsdag zijn de hollandse nieuwe weer volop verkrijgbaar

Super tonijn!!!

PieterTonijn

De Morgen

DSVB_demorgen-page-001DSVB_demorgen-page-002DSVB_demorgen-page-003DSVB_demorgen-page-004DSVB_demorgen-page-005DSVB_demorgen-page-006

DUTCH IMPERIAL OYSTERS

Nederland is bekend om zijn platte Zeeuwse oesters. In de jaren 50 en begin jaren 60 werd hij de hele wereld overgevlogen naar liefhebbers van dit speciale schelpdier. Tijdens de strenge winter in 1963 zijn echter bijna alle platte oesters doodgevroren en verdwenen. De laatste jaren is de platte oester weer in opkomst.
De platte oester blijft hierdoor een van de schaarste oesters ter wereld. Dat komt ook doordat DUTCH IMPERIAL OYSTERSdeze oester zich moeilijk voorplant en bovendien gevoelig is voor de ziekte Bonamia, waardoor het platte oesterbestand heel kwetsbaar is.
De kweek van de platte oester vraagt daarom veel aandacht en zorgvuldigheid van de kweker. De platte oester is pas na 5 tot 6 jaar consumptiegeschikt.
Nadat ze zijn geoogst worden ze op ons eigen terrein op een ambachtelijke manier met de hand geselecteerd en verpakt. Alleen de mooiste oesters van het Grevelingenmeer worden na extra controle verpakt onder ons eigen merk Dutch Imperial Oysters. Dat betekent een mooie vorm, goed formaat, mooi vleespercentage en unieke smaak.
De prijs blijft hetzelfde maar we willen hiermee wel een topproduct garanderen waarmee niet is geschoemeld. In tijden van schaarste zullen we dan ook nee moeten verkopen in plaats van mengen van oesters.

Start mosselseizoen 2015

mosselDe Zeeuwse mosselen zijn vanaf Woensdag 24 Juni 2015 weer verkrijgbaar.

Dit jaar is de start van het mosselseizoen tien dagen eerder dan vorig jaar.
Dit komt door het warme weer van de afgelopen periode,
waardoor er veel voedsel in het water zit.

In Nederland en Belgie houdt men zich vaak aan het credo “mosselen eten als de “r” in de maand is”. Weinigen beseffen dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met half april in het jaar erop loopt. “Mosselen eten als de “r” in het seizoen is (zomer, herfst, winter)” zou beter passen.

 

De Leng is binnen!!!

Martijn en Sjacco

Martijn en Sjacco

Uitgestel haringseizoen 2015

De start van het haringseizoen moet worden uitgesteld naar donderdag 18 juni.
Haring
Met een paar dagen zon in het vooruitzicht zal de vangst volgende week kunnen starten.

Dan is de ‘Hollandse Nieuwe’ wel volop verkrijgbaar.

Haringseizoen 2015

De haringhandel heeft de startdatum bekendgemaakt .
Woensdag 10 juni Haring

Dan is de ‘Hollandse Nieuwe’ weer volop verkrijgbaar.

Oosterscheldekreeft seizoen 2015

OosterScheldeKreeftScherpGrootHet seizoen begint traditiegetrouw de laatste donderdag in Maart en stopt 15 Juli.
De lekkernij is dus zeer beperkt verkrijgbaar.

De Oosterschelde kreeft is overladen met smaak en zit boordevol vlees.

Alles kan gebruikt worden van het vlees in de scharen tot aan de kop. De kop kan bijvoorbeeld gebruikt worden om bouillons of sauzen te maken.

De kreeft heeft een slank postuur is donkerder van kleur dan zijn Canadese soortgenoten.

 TIP: Bewaar de kreeft onder een natte krant in de koeling.